Kosmetika s výtažky z oliv - OLIVE -produkt olivovníku - olej - se používá v kosmetice zejména za studena lisovaný, který obsahuje přibližně 80% nenasycených mastných kyselin - z nichž nejvýznamnější je kyselina olejová. Z 12-15% jsou v oleji zastoupené nasycené tuky a velmi malé množství volných mastných kyselin, které jsou určujícím znakem kvality olivového oleje. Obsahuje také lecitin a široké spektrum vitamínů (A, E), minerálů a fytochemických látek.
Extrakt z čerstvých oliv použitý při výrobě kosmetiky si uchovává všechny plnohodnotné látky čerstvého výtažku a pokožku dostatečně ošetřuje.Olivová krémy se lehce roztírají a obsažený glycerol zabraňuje vysoušení pokožky.
Účinky: - omezují stárnutí pokožky a tvorbu vrásek - lehce se roztírají a vstřebávají - zanechají pokožku jemnou, hladkou a ošetřenou - omezují škodlivé působení volných radikálů - redukují tvorbu podkožního mazu - podporují hojivé procesy - potlačují záněty - zmírňují otoky - vlasové přípravky vyživují vlasy od kořínků ke konečkům - omezují třepivost vlasů a jejich vysoušení